![Prăjitura Râioasa](http://craciunmagic.ro/cdn/shop/articles/prajitura-raioasa_1024x1024.jpg?v=1694630928)
Prăjitura Râioasa
![Prăjitura Râioasa](http://craciunmagic.ro/cdn/shop/articles/prajitura-raioasa_1024x1024.jpg?v=1694630928)
Ingrediente
Pentru aluat:
- 3 gălbenușuri
- 250 grame zahăr
- 1 praf de copt + zeamă de lămâie
- 2 linguri esență de rom
- Coaja rasă de la o lămâie
- 150 grame unt
- Făină cât cuprinde
Pentru umplutură:
- 400 grame dulceață de prune sau de caise
- 200 grame nucă măcinată
- 3 albușuri
- 200 grame zahăr
- Coaja rasă de la o lămâie
Instrucțiuni
Preparare aluat:
1.1. Mixați gălbenușurile cu zahărul.
1.2. Adăugați praful de copt stins cu zeama de lămâie, untul, esența de rom și coaja de lămâie.
1.3. Adăugați făină cât să obțineți un aluat mai tare.
1.4. Întindeți cu mana 3/4 din aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Preparare umplutură:
2.1. Întindeți dulceața peste aluatul din tavă.
2.2. Bateți albușurile spumă, adăugați 200 grame de zahăr treptat, nucă măcinată și coaja de lămâie.
2.3. Întindeți acest amestec peste dulceață.
Pregătire strat superior:
3.1. Adăugați puțină făină la 1/4 din aluatul rămas pentru a-l face mai tare.
3.2. Răzuiți acest aluat pe partea mare a răzătoarei peste compoziția de bezea.
Coacere:
4.1. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute.
Finalizare:
5.1. Scoateți prăjitura din cuptor, lăsați să se răcească puțin și pudrați cu zahăr.