Coșulețe cu Nucă și Vișine
Ingrediente
Pentru aluat:
- 450 grame făină
- 2 ouă
- 100 grame zahăr
- 150 grame untură
- 3 linguri oțet + 3 linguri apă
- Puțină sare
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 750 grame vișine fără sâmburi
- 100 grame zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- Pentru bezea:
- 5 albușuri
- 150 grame zahăr
- Puțină sare
- 200g nuca macinata
Instrucțiuni
Preparare aluat:
1.1. Amestecați ingredientele și formați un aluat moale.
1.2. Înfoliați și lăsați la frigider pentru 30 de minute.
Preparare formele:
2.1. Întindeți aluatul la o grosime de 0.5 cm.
2.2. Tăiați forme rotunde și așezați-le în forme pentru brioșe.
Preparare umplutură:
3.1. Fierbeți vișinele cu zahăr și scorțișoară până scade sucul.
3.2. Lăsați să se răcească și adăugați circa 4-5 vișine în fiecare formă.
Preparare bezea:
4.1. Bateți albușurile spumă cu puțină sare.
4.2. Adăugați treptat zahărul și amestecați până se întărește spuma.
Adaugati nuca macinata
Asamblare și coacere:
5.1. Adăugați o lingură de bezea peste vișine în fiecare coșuleț.
5.2. Coaceți 10 minute la 170 de grade, apoi 25 de minute la 150 de grade.
Finalizare:
6.1. După coacere, scoateți din cuptor și pudrați cu zahăr pudră.