Ingrediente
Pentru aluat:
- 200 grame unt
 - 200 grame făină
 - 5 gălbenușuri
 - puțină sare
 
Pentru umplutură:
- 5 albușuri
 - 250 grame zahăr
 - 250 grame nucă măcinată
 - coajă de lămâie rasă
 - puțină esență de rom
 
Instrucțiuni
Preparare aluat:
1.1. Amestecați untul, făina, gălbenușurile și sarea până obțineți un aluat omogen.
1.2. Formați biluțe de mărimea unui nuc și puneți-le la frigider pentru 30 de minute.
Preparare umplutură:
2.1. Bateți albușurile spumă cu zahărul.
2.2. Adăugați nucă măcinată, coaja de lămâie rasă și esența de rom. Amestecați bine.
Asamblare și coacere:
3.1. Scoateți biluțele din frigider și întindeți-le în forme rotunde.
3.2. Adăugați câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărei forme.
3.3. Ridicați marginile aluatului spre interior pentru a crea formă de coșuleț.
3.4. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 10 minute.
Finalizare:
4.1. După ce s-au răcit, pudrați coșulețele cu zahăr pudră.
 
                                    
                                 
                                
                                
                            
Lasă un comentariu